Thursday, September 18, 2008

Mari Memakai Name Tag

Salam Ramadhan sekali lagi buat pengunjung blog ni..Buat pertama kalinya tuan empunya blog ni telah di tag oleh sahabat sendiri. Dengan rase berbesar ati,aku menerima name tag yang telah diberi dengan menjawab soalan-soalan berikut..hehehe.

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

iman & ilmu

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?


makanan berbuka pose

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?

masjid or rumah sendiri

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

hubungan ngn family - selame-lamenye hingga akhirat
hubungan ngan kawan - insyaAllah berkekalan gak (tapi tak taula sampai bile..heheh)
hubungan ngan isteri - takde isteri lagi..so tak taula..kalo dah ade isteri insyaAllah slame-lamenye.
hubungan Allah - akan tetap setia sehingga akhirat.

insyaAllah..

5. Adakah anda di lamun cinta?


cinta kepada Allah & rasul dh lame dh..
cinta kepada ilmu(continously)..
cinta kepada keluarga(sejak aku dilahirkan)..


6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?

KFC..ngan ahli bait.

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?


Competition Car Composites-Practical Handbook
133 Sirah Pejuang-pejuang Islam
La Tahzan

8. Apakah nama penuh kamu?

Mohd Hafizi bin Haji Abdul Rahman

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

Dua-dua rapat sebenonye..mak & abah memberi sepenuh perhatian kepada anak2 mereka..tapi yg paling rapat confirmla ngan my ummi.

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?


Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam.

11. Christina atau Britney?

ntah..tak minat langsung deme ni..lain kali bagila soalan lain.Tak best langsung soalan ni.

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

Aku mempunyai seorang pembantu yang bernama mesin basuh..so mesin basuh ni la yang membantu aku basuh kesemua baju aku.api kadang-kadang kalo malas sangat,aku gune tangan je basuh baju..(ade ke orang tengah malas,basuh baju gune tangan????heheh)

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

Makkah & Madinah..teringin sangat nak pergi lagi buat kali yang kedua selepas 12 tahun.

14. Pelukan atau ciuman?

Dua-dua aku wat..tapi aku peluk & cium mak bapak aku je..orang lain aku tak penah wat lagi.

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

1.Kawan aku since 1st day darjah 1 (17 tahun rupenye kite dh berkawan..hehe).
2.Akula yang ngajo die ni menulis huruf kecik.(hebat tak aku,darjah 1 dah jadi cikgu ngajo orang lain..hahah)
3.Die sorang yang hepi go lucky.
4.Die tak suke makan sos (fakta atau auta????)
5.Seorang yang kuat merapu(kalo merapu ngan die sampai sok pagi pun tak habis..heheh)

16. 5 perkara yang amat saya gilai

1. anime
2. manga
3. intenet
4. blog
5. kete


17. 5 perkataan yang sering di ucapkan


1. Alhamdulillah
2. Astaghfirullah
3. Allah
4. bunguks(bungkus bak kate pamie)
5. siot

18.8 buah buku yang paling terbaru dibaca.

1. Jurnal Sub-critical crack growth in highly stress Formula 1 race car composite suspension components.
2. Composie Literature.
3. Competition Car composite (handbook practical)
4. Novel Tautan Hati (dah banyak kali aku bace dah ni)
5. Balaghah Wadhihah (ade orang tanye pasal istiarah buleh plak aku telupe..ngeh3..)
6. Novel ketika cinta bertasbih 1
7. Novel ketika cinta bertasbih 2
8. Buku lima leh masukkan gak ke dalam senarai ni??hehehe

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.

1. yui-summer song
2. yui-laugh away
3. suara firdaus-menuju wawasan
4. yui-life
5. Houki Boshi - Younha
6. Aqua Times-Alones
7. Haikal-mentari hidup
8. Brothers-Satu Perjuangan

19. 6 perkara yang saya pelajari tahun lalu

1. Belajo camne kehidupan sebagai seorang engineer (Praktikal kat PROTON)
2. Baru tau pekebendenye Stamping dalam proses pembuatan kete..aku ingat keje ngecop setem.heheh
3. Time keje ni baru rase time blajo lagi relax & seronok compared to time keje.
4. Disipilinkan diri especially in time management..yela,keje sume ade dateline.kene siapkan before dateline.Memang berdisiplin aku time keje ni.hehehe
5. Blajo cmne nak urus sesuatu project.
6. Ilmu Allah ni bukan hanye ade kat Universiti or kat sekolah je,kadang2 kat tepi2 jalan or kat tempat yang tak berape formal pun leh dapat ilmu Allah.Janji kite nakkan ilmu tu je.


20. Mari mengetag 8 orang lain
.

Soalan ni aku jawab hanya berdasarkan kate ati aku..& juga berdasarkan jari jemari aku yang menekan keybod laptop aku..(kirenye takde dasar pilih kasih dlm pemilihan org untuk memakai nametag yang seterusnye..heheh)
1. Syafiq Samuji a.k.a Gaco a.k.a abah
2. Hadi Halim tuan yang empunye KE70
3. Hanif si rummate aku
4. Nabila a.k.a cik bella
5. Ustaz muhammad fahmi
6. Fahmi Al-Qahiri
7. Pahmeei...ooo pahmeei (ustaz Muhammad Amin memanggil anaknye ketika kawan anaknye dtg ke umah)
8. Pamie yang kuat merapu

Sume soalan sudah ku jawab ngan sesempurna mungkin.Walopun lambat membalas akibat sibuk bebenor ngan hal-hal dunia,tapi untuk tak menghampakan sahabatku Pamie yang telah memberi nametag kepada ku,so aku pun ngan rase berbesar ati menjawab soalan-soalan ni..Moga berpuas ati ngan jawapan yang diberikan ni..Sekian..wassalam.

2 comments:

Ibn Mohamed Amin on September 21, 2008 at 8:28 AM said...

aku tak puas hati ngan jawapan tersebut..kenapa aku kene tag balik?dahla sampai 5kali plak tu..hahaha

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on September 21, 2008 at 12:39 PM said...

hahaha...tu org yang berlainanla..mane same.hahaha
hape lagi..jwbla balik bende tu sbnyk 5 kali lagi..hahahha

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal