Saturday, April 11, 2009

Relaxing My Mind

Assalamualaikum...

Bertemu lagi dalam rancangan....'Dimana Joe Jambul'..hahaha..pekejadahnye pulak rancangan joe jambul masuk dlm blog aku ni..agak menyibuk nak promote dlm blog aku ni plk.hehe. Aku hepi seketika sebab aku sekarang kat umah aku di teluk intan..nak release tension sekejap.hehe. Repot psm aku dh pun di submit ari khamis yg lepeh..anto sehari awal pulak tu..hebat tak hebatla aku ni kan sebab dpt submit awl sehari dari org lain..haha. 1 beban dah aku campak kan jauh2 kat tepi pintu fakulti tu..haha. Tinggal 2 assignment ngan 1 projek je lg yg perlu di setelkan pastu ngn final exam aku yg stat 23 hb ni..tapi nasib baik la 2 paper je sem..agak kurangla sikit tekanang nye..hehe.

Ari rabu lepeh adalah last lecturer selama 4 tahun aku menimba ilmu kat sini..payah nak gambo kan perasaan ni. sob..sob..sob..sedih benor pulak rasenye dh nak habis belajo ni..walopun kadang2 aku rase tak sabo2 nak habis sebab nak kawen...kawen??????hahahah. Calon pun takde cmne gamaknye nak kawen ye dak..tapi mane tau sesape yg bace blog aku ni tetiba pulak rase nak masuk minang aku, aku mengalu-ngalukan je..hahaha.

Hari ni aku just duk umah je..nak kuar mane2 pun rase mcm malas je..duk umah lg best rasenye. Takde pape nak wat, aku bukakla laptop aku ni..& tetbia je aku rase nak dengar surah Al-Qiyamah oleh Imam Shuraim. Salah sorang imam yang aku minat dengor bacaannye. Sedap bebnor suara imam masjidil haram ni. Aku cuba ikut setiap ayat yg dibaca oleh Imam Shuraim. Dulu aku lancar je bace surah ni..maybe sebab hafalan aku niat pasal pertandingan..& kurangnye follow up after hbs bertanding menyebabkan aku kdg2 tak lancar bile bace surah2 yg aku dh hafal..sedih & malu rasenye..malu kat Allah. Maapkan aku ya Allah. InsyaAllah aku akan sentiase perbaiki hafalan aku ni.

Ape-ape pun aku aku nak habiskan weeknd ni with my beloved family..sebelum kembali ke medan perjuangan terakhir aku sebagai seorang mahasiswa..insyaAllah.

Wassalam.


17 comments:

pu3 balqis on April 11, 2009 at 4:48 PM said...

huhu..bestnya da abeh pon..
ana baru nak mula..
jauh lagi perjalanan..

eyena amir on April 11, 2009 at 6:41 PM said...

balik rumah???!!!

hoh, xaci!

huhu...

aPiz on April 11, 2009 at 7:46 PM said...

xpueh ati btol la aku!!
ko suke suki dok t.intan..
aku suku sako dok cni..
arghhh,tension2..TAK ADIL!!!

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 11, 2009 at 7:49 PM said...

to pu3 balqis: takpe..sekejap je tu..cepat je mase berlari..blajo ni pun takkan habis smpi kite mati..ana pn jauh gak perjalanan lg ni..hehe

to eyena:wakaka..dengki la tu takleh balik sbb bnyk assignmnt..dukla ukm tu elok2 buat keje..jgn tdo ngn berjalan je kojenye..hahaha

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 11, 2009 at 7:51 PM said...

to apiz: haha..relaxla bro..tu la ko..aku dh ckp, siapkan psm tu awl2, ko taknak.asyik nak ngulor je kojenye..takpe2, best pe duk sane dpt g mydin baru bukak.hahaha

eyena amir on April 11, 2009 at 8:36 PM said...

eleh...huhu..

aPiz on April 11, 2009 at 10:26 PM said...

eley jugak!(ikon geram+nak tumbuk2)huhu

M A S R U R A H on April 12, 2009 at 1:50 AM said...

salam..

same goes to me..haha balik bidor!! slps submit report +logbook + dh pass present ..yahoo...memg rilek gler..wlupun ade test 2 lps ni, bisa diatur je..hahaha lega la lps abis fyp ni..bul kate awk..4thn ..lm gler blja..haaha..

eh mydin nk bukak..??kn pi tgk gak ni..hehe

M A S R U R A H on April 12, 2009 at 11:53 AM said...

erm psl surah2 tu..such a lesson to improve ourself..and we need to put more effort to do it.

teringat gak zmn dulu2 huk huk..same situation la..aduhai..

::ainbutterfly~ on April 14, 2009 at 11:01 AM said...

hahha..cian ko ye..takpe..nnt dah keje sumue tu akan jadi kenangan manis..lame tak dengo ko bertaranum..ngehngeh..

Ibn Mohamed Amin on April 14, 2009 at 2:14 PM said...

blah la woih habeh blajo tak tunggu aku.. tu sat gi kang jadi bapak pun tak tunggu aku.. tau2 dah ade cucu je kang.. ni aku paneh ni.. hahaha..

Sasha on April 14, 2009 at 3:07 PM said...

moga Hafizi cepat dpt keje, cepat kawen & cepat dpt anak!

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 14, 2009 at 3:15 PM said...

to masrurah:

tu la..dulu hafal niat nak masuk bertanding..tu yg jadi tak lekat dlm kepala otak tu..skrg baru nyesal.hehe.tapi takpe, tengah semangat ni nak hafal balik quran ni.

to pamie:

biasela, aku mmg sllu advance dari ko mie.haha.watpe tggu ko,bukan aku nak kawen ngn ko pun.wakakaka.Kalo nak tggu ko,lmbt lagila aku baru nak kawen.haha. Ni target terbaru aku ni..nak bini aku beranak dulu dari bini ko.hahaha.

to kak shasha:

Ameen....moga Allah memakbulkan doa kak shasha tu especially doa cepat kawen ngn doa cepat dpt anak tu..hehehe.

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 14, 2009 at 3:17 PM said...

to ain:

tertinggal plk nak balas komen ko..haha.betul3x..hehe.Nanti dh koje baru terase best nye blajo dulu..hehe.

M A S R U R A H on April 15, 2009 at 5:03 PM said...

huhu..memg hafizi ni nak kwin dh ek..hikhik..
jgn lupe jemput.
bidor ngn teluk intan xjauh tau!! hhaha siap klu xjmput.

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 15, 2009 at 5:18 PM said...

to masrurah:
niat di ati ni mmg nak cepat sempurnakan separuh dari agama..tapi calonnye tak jumpe2 lg..tu yg payah tu..hehehe.InsyaAllah, kalo dh sampai jodoh akan ku ajak 1 perak.hahaha

M A S R U R A H on April 15, 2009 at 10:13 PM said...

Aiya...xkan xjumpe kat melaka nun...
xpe nnti jumpe gak..
bgus2 ajak la 1 perak k.haha

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal