Wednesday, April 22, 2009

Peperangan Akhir


Assalamualaikum..

Sok bermula la peperangan akhir aku..peperangan ngan kertas soalan imtihan final. Dh habeh dah aku study ni..tinggal muke depan je yg belum aku study lagi..isi2 dalam sume aku dh study dan dah hafal dah..payah nak hafal kulit depan ni..hahaha. (saje je bagi semangat kat diri sendiri yg mmg dh maleh ni..haha).

Yelakan, tengah2 mood exam ni..kenela bagi semangat kat diri sendiri ngan kengkawan..besela, time2 cmni mmg biase lemah semangat nak study..rase tak mampu nak buatla..rase mcm takleh nak score je exm kali ni..rase nak main psp je memanjang..rase nak tido je, maleh nak study dah..rase nak g shooping kat Mydin yg baru bukak tu je tiap2 ari..rase nak kawen jela, takyah blajo dh..rase masin, manis, payo..sume rase ade la senang cite bile nak exam ni..haha.

Relax2..jangan tensen2 time nak exam ni..kene cool je. Ni exam dunia je pun..ape yang penin2 nak pikior..patutnye exam akhirat tu yang harus dipikiorkan ngn serius..tapi idakla aku suruh kome abaikan terus exam dunia ni...just suruh jgn tensen sampai hantuk2 kepala kat dinding je..hehe.

Rasenye cukupla dulu stakat ni..aku nak g study ni..insyaAllah 23 ngan 27 hb ni aku ngn kengkawan yang lain akan menghadapi final exam utk yg terakhir kalinye sbgai degree student..& harap jgn de yg sangkutla, kalo sangkut idakla jadi yg terakhir kalinye..hehe. Mintak kome sume doakanla kejayaan aku moga aku dapat jawab 2 paper ni ngan tenang pastu aku dapat lulus ngan cemerlang..& yang paling penting sebenornye adalah keberkatan ilmu yg kite dah hempeh puleh sambil berguling2 blajo slame 4 tahun tu...bukanla semata-mata kite nak kejo 4 flat, tapi ilmu yg kite dpt tu tak berkat & tak lekat dalam kepala otak kite ni.

Ma'a Taufiq Wannajah fil imtihan..Wassalam.

3 comments:

eyena amir on April 22, 2009 at 9:56 PM said...

all the bes!=)

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 22, 2009 at 10:05 PM said...

thanks..!

M A S R U R A H on April 23, 2009 at 6:58 PM said...

salam...

encik hafizi...

All the best!..

Chaiyok2

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal