Friday, April 17, 2009

Api.....Api.....Api!!!!!

Assalamualaikum...

Baru balik dari makan nasi ayam singapore kat kerubung...nasi ayam kat sini memang terbest la..sedap & banyak & murah. Kire pueh ati la kalo makan nasi ayam kat sini. Tapi aku bukanla nak cite pasal nasi ayam ni..aku nak cite bende lain sebenornye ni.hehe. Tengah2 sedap menikmati hidangan nasi ayam tu, tetiba je aku rase ade bau plastik terbakar. Aku just ignore jela, ingatkan orang bakar sampah ke. Aku pun sambung la balik menimati kesedapan nasi ayam tu ngn menyambung kunyahan aku utk kali yg ke 43. hehe. Then bile de sebijik ambulan ngan 2 bijik kete bomba datang barula aku perasaan yang kilang seberang jalan restoran tu terbakar.

After hbs makan, aku ngan member aku hadiaq pun saje2 jela nak g tengok kilang yg terbakor tu. Sampai2 je kat situ, ape lagi, aku pun menggunakan sepenuh kederat tulang 36 kerat aku ni nak padam kan api tu..jenuh gakla aku cube niup kalo2 bleh padam..akhirnye dengan tiupan aku tu maka padamla sume api kat kilang tu..hebat tak hebat la ngan tiup je boleh padam api tu..ingat ni api lilin kat kek sambut besday ke..api lilin sambut besday tu konpem aku la aku bleh padam tanpa perlu tiup pun.hahah. Hebat bebenorla aku kalo aku boleh buat cmtu kan..tapi dlm angan2 jela..real nye idakla aku dpt buat cmtu..hahaha. Kilang terbakor ni dh mengorbankan 1 nyawa..rasenye mayat bangla pasal ade polis mintak dokumen mangsa tu. & dipercayai kilang tu terbakor sebab boiler kat kilang tu meletup kot..pekejadahnye boiler de kat kilang plastik tu pun aku tak tau..buat masak ayor gamaknye..punce sebenor-benornye idakla aku tau lg..just dengor org2 kat situ cakapla..

Disebabkan aku ni jenis yg tak berape suke & tak berape bleh tengok bnde2 ngeri cmni, pasal bile aku tengok konpem darah aku turun ke paras yg terendah & aku rase nak pitam (kalo tak dh lame aku ambik medic, jadi doctor, gi blajo kat obese tu ngan cari bini doktor skali..hahaha), so aku pun membelahkan diri aku. Ni kire pengalaman 1 st aku gakla tengok live kilang terbakar and mayat yang terbakar. Ffuuhhh....ok, chow dulu.

wassalam.

4 comments:

Naim Husni on April 18, 2009 at 11:19 AM said...

eh2... aku ada di tempat kejadian...!!! bukan di kilang terbakar... di gerai nasik ayam!!! kan3??? ko musti prasan kehadiran aku yang ensem neh... wakaka!!!

The Honourable Chako on April 18, 2009 at 11:48 AM said...

haha...
fizi2..
takat tiup dgn mulut...
mmg la tadapat ko selamatkan mat bangla tue...
tp ajal die da kan...

M A S R U R A H on April 18, 2009 at 1:16 PM said...

alahai,...
nsb bek xamik doc..
klu xlps la..haha

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 18, 2009 at 7:54 PM said...

to naim:
eh..ko ade ek kat situ, apsl aku tak nmpk & tak sedor langsung kehadiran ko kat situ...hahaha

to chako:
mane tau, tibe2 aku ade super power tiup pun boleh padam api tu..hahah..betul3x, dh ajal die.nak wt cmne.

to masrurah:
leh je ambk medic..saje je xnk.kalo ambk konpem lepas ngn cemerlang.hahah.

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal