Wednesday, April 15, 2009

05 - 28443483

Assalaamualaikum

Kembali lg menulis post baru..tak tau nak watpe walopun suppose kene study pasal next week dh start final exam..tapi vitamin M aku terlampau banyak dalam badan ni menyebabkan aku malas nak study.hehe. Apsal tajuk entry ni bernombor???nombor tepon sape pulak tu ek???nombor baru aku kot..haha..kalo nak tau nombor pe tu kenela bace entry ni sampai habis.

Kite selalu berdoa memohon sesuatu kepada Allah especially bile kite ade masalah. Tapi cube kite bayangkan, kalaula bile kite berdoa tiba-tiba kite terdengor operator bercakap mcm yg selalu kite dengor kat telepon tu...

Terima kasih, Anda telah menghubungi Baitullah".

Tekan 1 untuk 'meminta'.
Tekan 2 untuk 'mengucap syukur'.

Tekan 3 untuk 'mengeluh'.

Tekan 4 untuk 'permintaan lainnya'."


Atau pun kite terdengor macam ni....

"Saat ini semua malaikat sedang membantu pelanggan lain. Tetaplah sabar menunggu. Panggilan Anda akan dijawab berdasarkan urutannya."

Or time kite berdoa tetiba operator tu respon macam ni....

"Jika Anda ingin berbicara dengan Malaikat,

Tekan 1. Dengan Malaikat Mikail,
Tekan 2. Dengan malaikat lainnya,

Tekan 3. Jika Anda ingin mendengar sari tilawah saat Anda menunggu,
Tekan 4. "Untuk jawapan pertanyaan tentang hakikat syurga &
neraka,silahkan tu nggu sampai Anda tiba di sini!!"

Atau kadang-kadang macam ni...

Sistem kami menunjukkan bahawa Anda telah satu kali menelefon hari ini. Silakan cuba lagi esok."

atau...

Pejabat ini ditutup pada hujung minggu. Sila hubungi semula pada hari Isnin selepas pukul 9 pagi."

Tapi tu sume hanya khayalan semata-mata..& tak mungkin kite akan dengor macam yg kat atas tu, SEBABNYE....

Allah Maha Mengasihi kite...kite sebagai hambanya sentiasa dapat telefon denganNYA setiap masa, setiap jam, setiap minit, setiap saat, setiap detik..ALLAH tak pernah busy nak layan permintaan kite. Tak pernah pulak kite kene beratur panjang untuk buat permintaan pada NYA..& ALLAh tak pernah pulak pilih sesiapa yg DIA nak layan dulu..tak kesahla orang tu mneteri ke, pengemis ke, pemintak sedekah sekalipun, kalo deme mintak sure Allah dengar permintaan deme tu. ALLAH kan Maha adil..ALLAH layan permintaan setiap hambaNYA tanpa mengira latar belakang.

So, ape tunggu lagi..kome sume taknak ke rebut peluang yang ALLAH dah bagi ni..bukan susah pun. just gunakan kod rahsia ni 24434 bile kome sume nak berhubung ngan ALLAH..

2 : solat Subuh
4 : solat Zuhur
4 : solat Asar
3 : solat Maghrib
4 : solat Isya

Atau untuk lebih sempurna dan lebih banyak afdhalnya, gunakan nombor ini 28443483

2 : solat Subuh
8 : solat Dhuha
4 : solat Zuhur
4 : solat Asar
3 : solat Maghrib
4 : solat Isya
8 : Solat Tahajjud atau lainnya
3 : Solat Witir

Talian ni dibuka setiap masa, tak tutup2 & kompem takkan busy punye..dan yang paling penting talian ni free of charge je..so kome janganla riso bil naik melambung-lambung pulak ye.

Kalo rase-rase tak cukup maklumat, boleh le dapatkan maklumat terperinci kat dalam buku panduan ni..buku panduan yang teramat komplet..rugi kalo kome sume tak bace buku panduan ni yg berjudul a"Al Qur'anul Karim & Hadis Rasul"

Selamat beramal..Wallahu a'lam.





3 comments:

gaco on April 15, 2009 at 7:12 PM said...

aku dah try call...

;-)
mesti ko nk tau kan sape jwb..


try ar call sendiri..
tgk sape jawab

M A S R U R A H on April 15, 2009 at 10:11 PM said...

Salam

just a quite interesting entry!

::ainbutterfly~ on April 16, 2009 at 9:44 AM said...

sangat menarik la entry ko ni..pape pn goodluck le utk final exam ye..

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal