Monday, March 30, 2009

Finally.....

Assalamualaikum...

Ape kabo kome sume yg membace blog aku ni??? Aku harapkan kome sume sehat2 blake & didalam rahmat Allah la hendaknye..insyaAllah. Aktiviti penghapdetan blog aku terhenti seketika gara-gara aku saje je involvekan diri dlm membizikan diri..minggu yg cukup penat bagi aku..keje yg amat bertimbun-timbun nak kene setel kan. Ditambah pula dengan sehiris assignment yg perlu di submit..secubit test yg perlu di jawab di saat2 yg keje menimbun-nimbun ni..dan tak cukup rase manis & masinnye jika tak dicampur ngan FYP repot yg perlu disiapkan. Argghhhh...rase nak berlari-lari anak sambil berguling je nak hilangkan tensen ni..hahaha.

Tapi hari ni, bleh aku katekan separuh dari beban tu aku dh buang jauh2 dh. Sebabnye..aku dh siapkan FYP repot aku..& draft repot pun dh di anto kat supervisior aku utk disemak..lega benor rasenye bila dh setel FYP ni..maybe lps ni kene wat some correction kat repot tu..tapi tak kesah la kan..hehe. Tadi gak baru lps test 2 engineering ethic..walopun aku sndiri tak phm pe bende yg aku jwb, tapi tak kesahla..janji dh lps. Redha jela sebab aku pun tak study. kire setimpal la ngn usaha aku pun..takleh nak merungut.hehe.

Still ade 2 mini project yg belum setel..2 assignment ngan log book autotronic. Final exam pulak lagi 2 mggu lebih lg..tapi nasib baikla sem ni just 2 paper je..takla berat sngt rasenye. Aku harap Allah permudahkan segala urusan aku ni..janganla ade pape y sangkut coz aku nak grad sem ni gak..tak mau extend.hehe.

Setakat ni jela ye..takde idea lg nak tulis pnjg2..sekian wassalam

p/s - kepada sesape yg membace blog aku ni, nak mintak pndpt kome, elok lps aku grad degree ni nak terus sambung master or keje dulu???? silala bagi komen tak kurang dari 1 patah perkataan..hehe

31 comments:

Muhammad Haidar on March 31, 2009 at 2:26 AM said...

keje dlu ssambil 2 amik master

eyena amir on March 31, 2009 at 10:17 AM said...

apo2 je lah pakcik y poyo...

Nurul Ain binti Mohamad Yusop on March 31, 2009 at 10:47 AM said...

kalo ko rase nak kawen cpt keje la dulu kumpul duit cket..tp aku tau ko mmg nak kawen cpt..ngahaha..

gaco on March 31, 2009 at 9:40 PM said...

keje la.. pastu kawin settle down la..

sian aku tgk kome nie.. dah x keruan.. haha

tuan penasihat kassim patalan said...

aku rasa ko elok keje, himpun duit, then kahwin...aritu ko gak yang ckp ko jeles tgk kakak ko kahwin...kesian aku tgk ko merana..

Jamil madu 3 said...

kumpul duit... pastu kawin 3 mcm aku..
haha... mmg best..

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on March 31, 2009 at 11:38 PM said...

woit..persatuan budak2 bawah. taknak komen sampai 100 lebih ke???hahaha

gaco..dah la gune 'kome'..tula, mike tak reti nak cakap jgn ckp..udah salah ayat mike tu..hahah

M A S R U R A H on March 31, 2009 at 11:56 PM said...

eh ? kawin? hmmm keje dulu kot!! i guess for u la..

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 1, 2009 at 12:07 AM said...

to masrurah: abaikan komen deme psl kawen tu...tanye pndpt smbg master or keje, deme bincang psl kawen plk..hehe.

gaco on April 1, 2009 at 5:11 PM said...

haha.. salah la pulak..

kalau kerja?? ko sebut koje ker?? haha

BGQ said...

oi kawin je la..

ko naik aku asik sensorang jer..
teringin gak ade org kat tempat penumpang.. hahaha

Lea Lyanna on April 1, 2009 at 5:53 PM said...

kalu umur 26 nnt incik br nk cr duit cm lmbat la pulak menabung nye ye?? tp master gaji lebey.. boleh topup kot?

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 1, 2009 at 6:24 PM said...

to gaco: xde2..koje tu bahasa pe??loghat perak ke??loghat perak tanye amer..aku tak tau..wakakaka

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 1, 2009 at 6:26 PM said...

to BGQ:
peergghh!!!!!
kete ku dh mula bersuara nmpak..nmpaknye kete aku lg sangap dari aku sebenornye..hahaha

to lea leyana:
kalo sng dpt keje skrg takpela..kalo agak2 menganggur rasenye baik smbg master..lmbt skit cari duit pun takpe.hehe

Pak Ngah Zan said...

terpulang pada kamu la fizi..
keje pun OK...ambik master pun Ok...

AHMAD SOBRI said...

oooo....men kasar ek uncle kurt...skng aku nk dedah kn identiti ko sbnrnye...name sebenar KURT @ PIZAN @ PIZOIN...ni la name sebeno si HAFIZI...hua3

pak long said...

ooo.br pak long tau..kurt tu ketat rupenye..senyum la skit..ye nak ye

zakuan said...

patutlah dalam kelas saya jarang nampak kamu senyum..

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 1, 2009 at 7:38 PM said...

pak long ke pak abu????hahaha

caish..gune nama zakuan tu..takleh blah betul..hahaha.berani betul kesatuan bwh ni ye..wakaka

M A S R U R A H on April 4, 2009 at 11:11 PM said...

ohh okey...
maybe u try apply mane2 vacancies..
if related and suitable for u,why not keje kan..

If still no reply, better smbung master.atlis taraf master dpt membantu awk keje kat mane3 pun.gaji pun up skit rather than degree..but it depends la.
tgk rezeki jgk.

So, jgn putus asa k..
think the right as u can.

miss GAZA II on April 5, 2009 at 10:52 PM said...

erm..
pada ana klaw ada keinginan yg tramat sgt ke arah nk mbek master,
rasanya bek smbung tros pas degree..
bkan apa,
takut bla da kja sok ney,
syok plak dapat dwet..
pastu rasa cam malas dah nk ngaji..:p
banyakkn org jd cam2..
tp ikut orgla yg tu..

ngaji sambil2 keja pn bgos gak!
leh tambah dwet poket..
tp kna pndy managela yg 2..

ikutlah yg mana pown:]

luqman on April 6, 2009 at 1:49 PM said...

Manusia takkan berhenti menuntut ilmu, sejak kita lahir (dgr laungan azan) sehingga mengahadapi sakratul maut (diajar mengucap kalimah syahadah).
Jadi, aku tak berapa setuju bila ade mmber yg kata "aku dah tak larat nak belajar lagi"..
Selagi mampu, belajar banyak2. Tak kira ilmu agama ke, engineering ke, ape2 jenis ilmu ke janji bukan ilmu sihir yg membawa kpd syirik.

pu3 balqis on April 11, 2009 at 12:46 PM said...

nak nyampuk gak. setuju sgt dgn miss gaza. bek smbung trus kalau btul2 nak sambung master..
but pa pun, wat keputusan yang terbaik..
(kerja smbil blajaq pon ok)

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 11, 2009 at 4:35 PM said...

Syukran..tq..terima kseh..tochei..aroigato pada sume yg bagi commnet ngn cadngan kat aku.hehe..
insyaAllah la mane2 cadngan yg elok tu aku cubela ikut..kome sume doakan je la aku berjaya..takpun doakan aku dpt bina masjid cepat..nnti kome gak yg untung dpt makan pree..hehehe

aPiz on April 11, 2009 at 7:48 PM said...

dok umah goyang kaki..bole?haha

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 11, 2009 at 7:53 PM said...

to apiz: tak cukup lg tu..goyangla tangan, mulut, bibir, telinga, mate, hidung, punggung, siku, kepala lutut ke..baru best.hahahaa

M A S R U R A H on April 12, 2009 at 11:50 AM said...

ok hafizi..klu smbung master bgtau le ye..leh gak try apply hahaha..
xnk smbung oversea ke..
automotif tu ...at coventry suitable for u..believe me..yeahh..

Sasha on April 14, 2009 at 3:05 PM said...

keje!

p/s: 1 patah perkataan je jwpn akak!

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on April 14, 2009 at 3:19 PM said...

tq kak shasha..cadang mmg nak keje dulu pun..baru nak smbg blajo..tapi kalo agak2 tak dpt je koje..baru la smbg master..hehe. Takpun akak suggestla mane2 tpt yg boleh ambik sy keje.heheh

Sasha on April 14, 2009 at 3:36 PM said...

abang hazrin byk pengalaman bekerja... setakat ni... ni company yg ke-9 tempat dia bekerja & dlm usaha utk melompat lg... cuba sembang2 ngan dia kat email add ni... hazrin.zone@yahoo.com

nnti akak citerlah skit pasal hafizi & suruh dia check-out blog ni...

cerita dewasa on April 18, 2016 at 6:33 AM said...


Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal