Sunday, January 18, 2009

Trip To Singapore

Assalamualaikum..
Jadual weekend ku minggu ni agak padat..bermula pada hari jumaat gi ke career fair di mid valley dari pagi sampaila ke malam..Besoknye pulak pukul 7 pagi bertolak ke Singapore..saje-saje nak melawat negara orang..lagipun tak pernah pergi lagi singapore ni..nak gak tengok rupe mane singapore tu..hehe.

Malas nak tulis panjang-panjang..so tengok jela gambo-gambo yang menarik ni..


in front of Seranggon Plaza, tempat nak shooping. Barang murah gak.

Depan Masjid Sultan kat arab street

Masjid Sultan gak..posing tetap macho walopun perut tengah lapo..hehe

Selepas memborong sume barang kat arab street (mane nak kecau duit..duit dh kering ni..hehe)

kat depan malay heritage

Sesape dahage bolehla minum ayor yg kuar dari mulut singa tu..sedap,rase ayor sprite.haha

Bangunan bermata lalat..aku pun tak tau pe nama bangunan tu.hehe

kat Merlion park..menyibuk betul budak tu nak join gambo aku gak..hehe

Berjalan-jalan kat Merlion park


ni la bunge spesis anakohtuwelus namanye..lawo bune ni.hahaha

Kat pantai Sentosa Island..lawo pantainye

aku ngan gaco..muke nak ketat je gaco ni..haha

ni la batu bersurat pulau sentosa..ade surat kat bawah batu tu kalo nak tengok.haha

me with oscar, one of the caracter in song of the sea..

Song of the sea..gune ayor & laser je..memang lawo..rugi kalo tak pi tengok.

"bwahaha..aku lah batu belah batu bertangkup"..kate encik batu tu..hahaha


gambo-gambo pancutan ayor & laser..very interesting show.

bergambo after habis show song of the sea.

14 comments:

The Honourable Chako on January 19, 2009 at 11:39 PM said...

bangunan tahi lalat tue bukan org panggile esplane ker?

kelaka plak dgr ko panggil tahi lalat...huhu

The Honourable Chako on January 19, 2009 at 11:40 PM said...

typing error disitu...esplanade...
bangunan durian dow..huhu

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 20, 2009 at 12:00 AM said...

haha..mane aku tau nama bangunan tu..nampak dari jauh mcm mata lalat la..bukan tahi lalat..tahi lalat tak rupe cmtu..apela ko ni..haha..

ko mcm dh penah g je bangunan tu..ke ko yg reka cipta bangunan tu..heheh

luqman on January 20, 2009 at 2:09 PM said...

waaa.. banyak duit g singapura.haha.aku prnah g ms zaman aku blum sunat dlu2..kat pulau sentosa cmtu gak ey..

The Honourable Chako on January 20, 2009 at 11:01 PM said...

ahaha...tak sangka aku tersalah baca post ko...huhu

kalo aku arkitek bangunan tue da lama dowh aku pomot kat blog...huhu..

aku dlm list la antara tempat mau dilawati...singapore...

bape ratus ko abes pegi trip nie?

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 20, 2009 at 11:26 PM said...

ko kene tambah power spek ko ni..hehe
adela dlm 200 lebih..nak enjoy skit sebelum bz psm..hehe

ko lagi hebat...dah g indon kan ritu.hehe

gaco on January 21, 2009 at 12:59 AM said...

iskh.. suka hati ckp muke aku ketat abis.. x patut btul

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 21, 2009 at 9:01 AM said...

betulla muka ko ketat..nk menyangkal plk..pastu menyalahkn aku plk..hehe

Lea Lyanna on January 21, 2009 at 12:48 PM said...

haha.. mari beramai2 memeriahkn tanah s'pore itu!

The Honourable Chako on January 21, 2009 at 8:21 PM said...

ceh...kes indon disebut buat pa!
hehe...

btway nice blogpost...
jgn lupa bangunan lalat tue eh...
huhu

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 21, 2009 at 8:40 PM said...

to lea lyanna:
awk pun nak g singapore gak kan diz weeknd....so enjoy ur weeknd at singapore..hehe

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 21, 2009 at 8:41 PM said...

to syakur: betul la kan ko pnh g indon..haha.bangunan mata lalat ke bangunan tahi lalat..dua2 pun boleh..hehe

Syammil on January 22, 2009 at 5:34 PM said...

jom p bandung plak nnt..
pocoro-Q nk sponser..

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 23, 2009 at 12:33 AM said...

jom-jom..aku mmg takde hal punye kalo gaco nak blnje..hehe

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal