Friday, January 16, 2009

Kepala Khinzir di Surau APIUM

Assalamualaikum...penat sungguh ari ni seharian berada di Career Fair di Mid Valley..nak cari lubang-lubang keje after grad nanti..macam2 company gakla yang de kat career fair tu & aku pun ade gakla apply 3,4 company yang aku rase mcm best je utk keje kat situ..tapi tak taula rezeki aku camne kan..doa,tunggu and lihat jela mane rezeki aku nak keje nanti..hehe.


Memandangkan ari ni ari jumaat, maka sudah kewajipan lelaki sebagai umat Islam untuk solat jumaat..so masjid yang paling dekat ngan mid valley adalah masjid kat UM je..so aku ngan kengkawan pun gi la semayang jumaat kat surau APIUM (Akademi Pengajian Islam UM.bile aku menjejakkan kaki ke dalam surau tu, aku lihat adela 4,5 orang tengah mem'vacuum' karpet surau tu. Aku pun takla sangka pape..aku just ingat orang nak kemas2 surau ni je untuk semayang jumaat..aku hanya tau cite ni bile khatib menyatakan kejadian kepala khinzir dijumpai kat dalam surau tu dalam khutbah jumaat. After semayang jumaat telah diadakan satu demonstrasi secara aman di luar surau APIUM untuk membantah tindakan yang aku sifatkan sebagai kurang ajar sebenarnye..tindakan yang menghina Islam..

2 kepala khinzir dengan bendera PAS ni dijumpai pukul 5 pagi kat surau APIUM tu..sekarang tak taula siape la yang agak kurang sivik serta tak bermoral ni yang buat bende ni..Aku pun malas nak tuduh menuduh sape yang buat bende ni samada muslim or non-muslim..hanya Allah yang lebih mengetahui perkara ni..mungkin ade hikmah yang mungkin kite tak tau disebalik kejadian ni.Mungkin kejadian ni dapat membuatkan ade pihak-pihak yang dulunye silap sedar akan kesilapannnye or mungkin juga menunjukkan tanda protes non muslim kepada Islam.

Pendapat aku la, ni sume atas dasar dengki mendengki antara satu sama lain..tambahan pula sekarang ni time campus election..maybe ade pihak-pihak yang tak berape puas ati ngan pihak yang lain..biasela,umat akhir zaman ni..bile nafsu dah menguasai diri,soal agama di tolak tepi. Yang penting kepuasan diri..Nauzubillah.

Kite sama-samala berdoa supaya orang wat keje-keje yang tak berapa nak betul ni agar mendapat hidayah Allah supaya die bertaubat & tak wat lagi dah bende ni..moga orang yang wat keje ni dapat rezeki iman suatu ari nanti..insyaAllah..ameenn.



12 comments:

S said...

astagfirullah.... siapa yg kurang ajar sgt buat benda tu... masjid kan tmpat suci... harap org yg buat tu dpt balasan kat dunia ni gak...

Sasha said...

astagfirullah.... siapa yg kurang ajar sgt buat benda tu... masjid kan tmpat suci... harap org yg buat tu dpt balasan kat dunia ni gak...

Anonymous said...

sian nye babi..slalu digunakn tuk tujuan slh guna org2 bhati busuk. ingt sini israel ke. x tau bsyukur.

Seyn on January 17, 2009 at 8:57 PM said...

bunuh!

En Kid on January 18, 2009 at 12:03 AM said...

masya Allah..semoga Allah memelihara kesucian agama kita..yang pastinya..kita dahulu yang perlu memelihara kesuciannya..

Anonymous said...

entahla ak pun nk memaki sesape pun xbleh mengubah pun benda dh jd...
so kita kna amik iktibar la.. masjid tu tempat ibadah,,tempat suci, rumah ALLAH,, harap2 pasni sesapa saja yg ternampak kelibat disyaki kt masjid,sila bertindak.,xkan orang ke surau utk sembahyang bawak bungkusan besar??? jgn takut dlm memelihara kesucian agama kita,,, klau x kita siapa lg?? xkan la mat rempit tp jln tu??? klau bukan skarang bila lg???nk tggu kepala org kita plak yg diletak br kita nk berani??? ayuh mmuslimin muslimat sekalian... hidupkanlah masjid2 surau2 kia yg hnya dikunjungi oleh tok imam,yok siak dan bilal serta kebanyakan warga tua shj... sesamalah kita...,ayuh!! takbir!!!!

luqman on January 18, 2009 at 11:10 AM said...

Siapa yg berani buat camtu kat tempat yg suci? to all non-muslims: we respect your religion and beliefs, why can't you respect ours?

luqman on January 18, 2009 at 11:11 AM said...

pizan..aku nak copy entry ni bleh?

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 18, 2009 at 12:25 PM said...

to luqman: boleh2..silakanla..tak kene bayor pun..tapi kalo ko nak bayor,aku terima ngan ati terbuka..hehe..

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن on January 18, 2009 at 12:38 PM said...

kite takleh gak tuduh non-muslim yg wat bnde ni..kdg2 muslim sendiri pun sanggap wat bnde ni..ni sume disebabkan penyakit ati..bile nafsu dh kuasai diri,ape2 je boleh die wat..tak kire la sesama islam sekalipun..

kalo org non muslim yg wat,mmg sah2la die non muslim yg xtau dosa pahala..tapi kalo muslim sndiri yg wat,tu adalah 1 perkara yg amat2 kite sedih..saudara kite sendiri sanggup aniaya saudara sesama islam lain..

to anonymous: tula, ape2 hal pun binatang selalu disalah gunakan..maybe org kite kat sini pun naj jadi mcm rejim zionis israel gamaknye..

to en. kid: yups,semuanye bermula kat diri kite as a muslim..org pandang agama islam melalui umat islam tu sendiri..if umat islam tu sendiri yg cube utk meruntuhkan agamanye, cmne org2 lain yg non muslim nak respect. kite kene muhasabah diri kite ni balik..myabe Allah nak tunjuk sumting kat kite ni..

to shasha: moga Allah beri die petunjuk & hidayah moga die dpt berubah and tak wat bende ni lagi..

NurulAin_butterfly on February 3, 2009 at 11:41 AM said...
This comment has been removed by the author.
NurulAin_butterfly on February 3, 2009 at 11:43 AM said...

astaghfirullah..tekejut aku..ingat apekebendenye td..manusia semakin hilang akal fikiran yg waras..

 

Re-Engineering of Islamic Life Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal